Z največjim veseljem vas vabimo na ELINO novo uradno stran:

www.ela-africa.org

Elini-projekti-center-in-program (opis)

Elin center in program (powerpoint) 

Malawi (powerpoint)

ELIN KULTURNO-IZOBRAŽEVALNI CENTER V MALAVIJU

Elin izobraževalni center potreben dokončanja!

V maju se je uradno zaključila pomladna vseslovenska akcija Ekologov brez meja-Star papir za novo upanje, v kateri smo prebivalci Slovenije zbrali 393 ton starega papirja in na ta način v dobrodelne namene na dva naslova podarili podporo. V mesecu in pol so mladi iz 214 vzgojno izobraževalnih ustanov, kolektivi 160 slovenskih podjetij in javnih organizacij ter številni posamezniki po vseh krajih Slovenije zbirali star papir, ki ga je nato prevzelo podjetje Dinos.

Polovico sredstev je bilo namenjeno slovenskemu dotrajanemu domu dveh upokojencev, ki živita v težkih bivalnih pogojih, drugo polovico denarja pa je z velikim veseljem in hvaležnostjo prejelo naše društvo ELA, ki bo v državi Malavi v Afriki zgradilo mladinski izobraževalni center za otroke s posebnimi potrebami. Tako bodo disleksični, hiperaktivni, naglušni, slabovidni otroci ter otroci z učnimi težavami in težavami s koncentracijo dobili možnost osnovnošolskega izobraževanja. Pouk v osnovnih šolah bomo obogatili z učnimi metodami, ki otrokom s posebnimi potrebami omogočajo enake možnosti za napredovanje v osnovnošolskem izobraževanju. V Afriki se namreč zaradi prenatrpanosti šol dogaja, da vedno več tovrstnih otrok ostaja brez možnosti izobrazbe. Osnovnošolske učitelje bomo opremili z dodatnim strokovnim znanjem za delo z otroki s posebnimi potrebami, ki  ga bodo prenašali tudi na mlade učitelje začetnike. Dolgoročno na ta način želimo zmanjšati osip otrok v osnovnih šolah.

Še enkrat najlepša Hvala vsem udeleženim z društva Ekologi brez meja, za vaše neumorno delo, vsem otrokom, učiteljem, podjetjem, ki ste sodelovali in zopet dokazali, da se s skupno pomočjo, da spremeniti marsikatero življenje.  HVALA iz mnogih src, ki so obogatena z našim delom.

Vsakodnevna koruzna kaša za 245 malawijskih učenjakov

Vsakodnevna koruzna kaša za 342 malawijskih učenjakov že od januarja 2012 do danes

delavnice vodimo že od septembra 2011

Delavnice vodimo že od septembra 2011 v šoli SEKA in Mazembe.

PRETEKLI PROJEKTI-JANA DULAR

Obstoječi samozadostni humanitarni projekti (Uganda in Tanzanija)

Jana Dular-oddaja Vaš Krog-april 2011 (opis projektov)

Komentiraj

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.