Pa se je zaključilo šolsko leto

17 julija, 2012

Ye mweuli, dragi najini prijatelji? Kako ste?

Slišiva novice o prevreti Sloveniji, midve pa tukaj uživava na carskih 24°C =) Vetrc pihlja s popolno hitrostjo, sonček sije z nežnostjo, jezero odseva tako prelepo turkizno barvo, da naju še vedno, navkljub temu, da bo kmalu leto naokoli, vedno znova prevzame s svojo edinstveno lepoto in čarobnostjo.

Poleg tega da minevajo dnevi v rajskem okolju se je zaključilo tudi najino prvo šolsko leto v družbi 250 otrok osnovne šole SEKA z malawijskega podeželja, natančneje z vasi Chifira.
V izjemno prijetni, pozitivni, veseli družbi malih nadobudnežev sva preživeli zadnjih 10 mesecev. Z njimi sva delali delavnice angleščine, matematike, jih z vašo finančno pomočjo vašo pomočjo hranili kar 7 mesecev. Vsi štirje razredi so odpisali teste jezika chichewa, angleščine, matematike, predmet poznavanja biblije, zemljepis in predmet socialnih veščin. Tu se predvsem pogovarjajo o svoji ter drugih kulturah, o tem kako skrbeti zase v smislu varnosti, higiene in spoštovanja vrednot.

Na veliko veselje končnih rezultatov se pozna najina vpletenost in pomoč, saj je v primerjavi s prejšnjim letom kar 20% več otrok napredovalo v naslednji razred. Super se počutiva ker vidiva že v tako kratkem času prelepe rezultate, upajmo, da bo tako tudi naslednje leto.

Še enkrat vam morava zaupati, da se je projekt vsakodnevnega zajtrka izkazal za najboljši in najbolj privlačen način kako otroke privabiti, da vsakodnevno hodijo v šolo. In res, od januarja dalje, ko so otroci zaupali,da bo na krožnikih vsak dan topel obrok, so začeli redno prihajati v  šolo, tako sva dosti lažje delali z njimi, izvajali delavnice za prekositev njihovih učnih težav in tako tudi dobri rezultati ob koncu šolskega leta. Močno upava da nama, s seveda vašo pomočjo uspe nahraniti kar 320 otrok tudi v naslednjem šolskem letu. S septembrom dalje se bo zdajšnjim 250 otrokom šole SEKA v prvem razredu pridružilo še okoli 70 prvošolčkov. Za nahranitev enega otroka potrebujeva le slab Euro, da ta jé cel mesec, torej okoli 300 Eurov za vse, da jedo en mesec. Zopet vas pozivava, če čutite, da bbi lahko prispevali k nahranitvi teh malih šolarjev, saj nama zares vsak Euro pripomore h končnemu cilju. Podatke za nakazilo najdete pod zavihkom Donacije.

Prelepa hvala in vse najlepše iz srčnega afriškega Malawija.

Jana in Bernarda in 250 hvaležnih šolarjev.

Juhuuu počitnice so tu!

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: