Polni želodčki še eno leto!

14 junija, 2012

Predragi prijatelji,

Naj vam posredujeva sveže novice iz naših malawijskih logov.
Počasi se zaključuje šolsko leto in z vašo pomočjo nam je uspelo nahraniti kar 250 otrok vsak dan od januarja dalje. Z zadovoljstvom in veseljem poročava, da se otroci, ki poprej niso obiskovali šole zaradi podhranjenosti, sedaj udeležujejo pouka prav vsak dan, saj vedo, da bo vsak dan ob 9h skuhana okusna koruzna kaša ter priloženo slastno sadje; banane, ananasi in papaje. Udeležba pouka s strani otrok je od januarja, ko smo začeli s prehranjevanjem, poskočila na 100% kar pomeni, da otroci tudi akademsko napredujejo in osvajajo zastavljene cilje.
Vključno s čudovitimi novicami pa prihaja tudi nova skrb, kako nahraniti vse otroke naslednje šolsko leto. S septembrom v šolo dobimo novih 60-70 prvošolčkov in vse vključno z 250, katere smo hranile do sedaj, je potrebno nasititi za celo leto, od septembra 2012 pa do julija 2013. Za marsikoga od teh čudovitih otrok je naš obrok edini, ki ga dobijo v celotnem dnevu, zato je res ključnega pomena, da z zajtrki nadaljujemo tudi v naslednjem šolskem letu. Da nahranimo 1 otroka za 1 mesec potrebujemo le slab Euro. Da vsem otrokom v malawijski osnovni šoli SEKA zagotovimo ta pomemben obrok skozi celo šolsko leto potrebujemo 2000Eurov. Torej zares vsak Euro šteje.
Če čutite, da bi lahko s svojo pomočjo prispevali k dosegi tega cilja lahko donacije nakažete na naš
TRR SI56  0203  8009  0249  043 in paypal račun pod jana.dular@gmail.com (Paypal). Za več informacij poglejte zavihek Donacije
Srčna HVALA! Jana in Bernarda

Vsakodnevna priprava zajtrkov

Mali Gift ob zajtrku

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: